Ricotta and Leek Frittata
Rendimientos: 3 porcion(es)
Tiempo de Preparación: 5 mins
Tiempo de Cocción: 15 mins
Clasificación:
Valoración promedia en la comunidad FatSecret
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With only 4 ingredients, this easy to make frittata is a real breakfast treat.
Ingredientes
Instrucciones
- Pre-heat broiler. Heat one tablespoon of butter in large oven proof skillet over medium-high heat and sauté chopped leeks for 3 minutes.
- Beat eggs. Combine eggs with 3 tablespoons of ricotta cheese, sauteed leeks, and salt and pepper to taste.
- Heat remaining tablespoon of butter in skillet over medium-high heat.
- Add egg mixture and stir for about 1 minute until the eggs start to form cuds. Cook for another minute. The egg mixture should be set on the bottom but still wet on top.
- Place skillet under broiler for 2 minutes until golden brown.
- Use spatula to move frittata to plate. Cut into 3 wedges and serve.
- Note: to make lower in fat, use a cooking spray like Pam to sauté leeks and low fat or fat free ricotta cheese.
208 miembros han añadido esta receta a su libro de cocina.
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Revisiones
not bad, but needs some garlic and maybe some spices like thyme/rosemary or asian spices to give it some flavour.
19 ago. 12 por el miembro: Gwenndanis
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Resumen Nutricional:
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Hay 276 calorías en una porción de Ricotta and Leek Frittata.
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Desglose de Calorías: 64% grasa, 14% carbh, 22% prot. |
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Info. Nutricional
Tamaño de la Porción
por porción
Energía
1155 kj
276 kcal
Proteína
15,15g
Carbohidratos
9,6g
Fibra
1,1g
Azúcar
3,13g
Grasa
19,64g
Grasa Saturada
9,161g
Grasa Poliinsaturada
1,805g
Grasa Monoinsaturada
6,316g
Colesterol
451mg
Sodio
219mg
Potasio
258mg
Desglose de Calorías:
Carbohidrato (14%)
Grasa (64%)
Proteína (22%)
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*Basado en un IDR de 2000 calorías
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